Pasta rybna z makreli

Pastę z makreli uwielbia mój mąż, a że robi się ją naprawdę szybko, toteż często gości ona na naszym stole. Oto mój przepis na to danie.
Do przygotowania takiej pasty potrzebujemy jednej makreli wędzonej, małej puszki kukurydzy i łyżki majonezu.
Najpierw wyjmuję z makreli ości i widelcem rozdrabniam  mięso. Następnie dodaję małą puszkę kukurydzy Bonduelle, bo ta jest najsmaczniejsza. Całość mieszam z łyżką majonezu i gotowe.
Kiedyś do tej pasty dodawałam jeszcze drobno posiekaną cebulkę, ale ze względu na to, że mój mały synio nie przepada za tak ostrym dodatkiem do tego dania, to z tego zrezygnowałam.
Taka pasta najsmaczniejsza jest z bułeczką wieloziarnistą i masłem. Spróbujcie sami!
Życzę Wam smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz