Sałatka z czerwoną fasolą i selerem konserwowym

Czerwona fasola chodzi za mną ostatnio non stop. Wiecie jak to jest, macie na coś smaka i nie ma opcji, żeby tego nie wciągnąć. Tak właśnie jest teraz ze mną i z czerwoną fasolą. Dlatego dziś pokażę Wam prosty przepis na szybką sałatkę z dosłownie kilku składników. Jest pyszna, sycąca i naprawdę banalnie prosta w wykonaniu. Może być serwowana jako osobny posiłek lub też jako dopełnienie. Można ją jeść z chlebem lub też podawać do grillowanych steków - co kto woli! Zapraszam na przepis...
sałatka z fasoli i selera
Składniki:

  • puszka fasoli czerwonej
  • słoik selera konserwowego
  • mała puszka kukurydzy (u mnie zawsze złocista Bonduelle)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz ziołowy do smaku

Fasolę trzeba dobrze wypłukać z zalewy. Seler jedynie odcisnąć z nadmiaru zalewy i dobrze jest go pokroić, bo te jego paseczki są długie i mało apetyczne. Jajka po ugotowaniu ostudzić, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko razem wymieszać, przyprawić i gotowe!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz