Czerwona fasola chodzi za mną ostatnio non stop. Wiecie jak to jest, macie na coś smaka i nie ma opcji, żeby tego nie wciągnąć. Tak właśnie jest teraz ze mną i z czerwoną fasolą. Dlatego dziś pokażę Wam prosty przepis na szybką sałatkę z dosłownie kilku składników. Jest pyszna, sycąca i naprawdę banalnie prosta w wykonaniu. Może być serwowana jako osobny posiłek lub też jako dopełnienie. Można ją jeść z chlebem lub też podawać do grillowanych steków - co kto woli! Zapraszam na przepis...
Składniki:
- puszka fasoli czerwonej
- słoik selera konserwowego
- mała puszka kukurydzy (u mnie zawsze złocista Bonduelle)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz ziołowy do smaku
Fasolę trzeba dobrze wypłukać z zalewy. Seler jedynie odcisnąć z nadmiaru zalewy i dobrze jest go pokroić, bo te jego paseczki są długie i mało apetyczne. Jajka po ugotowaniu ostudzić, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko razem wymieszać, przyprawić i gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz